Mgr. Liesen nodigt uit voor roepingenvesper

18 april 2017

Op zaterdag 1 april vond de jaarlijkse informatiedag plaats op Bovendonk. Er waren vijf belangstellenden. De informatiedag wordt jaarlijks gehouden voorafgaand aan Roepingenzondag. Inmiddels heeft Mgr. Liesen leden van de gebedskring roepingen en anderen uitgenodigd voor de bijeenkomst van de gebedskring op Roepingenzondag 7 mei.

Roepingen tot het priesterschap, diaconaat en het religieuze leven zijn vruchten van het gebed. “Vraagt daarom de Heer van de oogst arbeiders te sturen om te oogsten” (Lucas 10, 2). Met deze woorden roept Jezus op om te bidden voor roepingen.

Het programma op Roepingenzondag 7 mei staat in het teken van het diaconaat. Tijdens de bijeenkomst, die plaatsvindt op Bovendonk in Hoeven, worden de volgende vragen beantwoord: Wat is een diaken en wat doet hij? Wat is het verschil tussen een permanent diaken en een transeunt diaken? Hoe word je diaken? Er wordt een inleiding gegeven en een van de diakenstudenten zal een getuigenis afleggen. Ook is er de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan.

(Foto: Johan Wouters)

Andere berichten