Thema Roepingenzondag 2017: Voor de zending door de Geest voortgestuwd

7 maart 2017

Het thema van Roepingenzondag 7 mei 2017 is: Voor de zending door de Geest voortgestuwd. Voorafgaand aan Roepingenzondag vindt op zaterdag 1 april de informatiedag plaats op de Priester- en Diakenopleiding Bovendonk.

Paus Franciscus koos het thema van deze de 54ste Wereldgebedsdag voor roepingen. Alle christenen en in het bijzonder priesters, diakens en religieuzen delen in de zending van Jezus. Jezus zelf spreekt over zijn zending in de synagoge met de woorden van Jesaja: “De geest des Heren is over mij gekomen, omdat Hij mij gezalfd heeft. Hij heeft mij gezonden om aan armen de Blijde Boodschap te brengen, aan gevangenen hun vrijlating bekend te maken, en aan blinden, dat zij zullen zien; om verdrukten te laten gaan in vrijheid, om een genadejaar af te kondigen van de Heer” (Lucas 4, 18-19).

De informatiedag op zaterdag 1 april op de Priester- en Diakenopleiding Bovendonk wordt gehouden voor (jonge) mannen die nadenken over de vraag: roept God mij om priester of diaken te worden?

Op Roepingenzondag 7 mei komt de gebedskring roepingen van het Bisdom Breda bijeen om samen te bidden voor roepingen tot het priesterschap, diaconaat en het religieuze leven.

(Foto: Ramon Mangold)

Andere berichten